zaterdag 20 juli 2013

Vestmannaeyjar.


WOENSDAG 17 JULI.
de Vestmannaeyjar


Het heeft de hele nacht weer geregend. Rij over weg 1 richting Vik. Na 10 km zie ik het bord Vestmannaeyjar, 16 vulkanische eilanden. De laatste uitbarsting was op het enige permanent bewoonde eiland Heimaey (bijna 5000 inwoners). Het heeft de grootste vissersvloot van IJsland.












Goudplevier




vader met 2 zonen op de lavahelling
Ga kijken bij het oude kerkje en volg dan de borden "Pompei of the north". Een stevige klim waarbij je door een lava veld loopt. Het is een prachtig gezicht. De kleuren van de een halve eeuw geleden gestolde lava zijn bijna onwerkelijk!






Fiets daarna wat rond in het kleine stadje, verleng de retourticket van 17.30 naar 20.30 (ben nog niet klaar met Heimaey) kijk rond in de haven, zoek een eetgelegenheid die niet te duur is en stap weer op tijd op de boot. Aan de vaste wal moet ik nog een camping zoeken. Sms van Margrit en Rolf, zij zijn in Vik. Daar ga ik ook heen, leuk om weer even bij te kletsen. Onderweg nog foto's maken (de ijskap komt een beetje vrij) en pas om 22.30 uur rij ik in de stromende regen de camping op van Vik.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten